کارگاه پژوهشی آموزه های طرح اشراب ویژه اساتید حوزه های علمیه خواهران استان البرز با موضوع “فیش نویسی و داده پردازی” ، با حضور دکتر حوری رضازاده، مدیریت حوزه علمیه کوثر فردیس و استاد حوزه و دانشگاه، پنج شنبه دوم اردیبهشت در سامانه سیما برگزار شد.
دکتر رضازاده در ابتدای کارگاه به چیستی فیش نویسی پرداخت و گفت: یادداشت برداری همه اطلاعات مفید و مرتبط با موضوع تحقیق در برگه های جداگانه و به ترتیب طرح تحقیق نوعی از فیش نویسی است.
وی در ادامه افزود: شناسنامه فیش از جمله موضوع اصلی یا فرعی، نشانی دقیق منبع استنادی، شناسه های نشری منبع استنادی، متن فیش که محتوای علمی یادداشت شده است از اجزای فیش تحقیقاتی است.
استاد آموزه های طرح اشراب در ادامه به فیش نویسی سنتی و صنعتی اشاره کرد و گفت: فیش نویسی سنتی و دستی در برگه های هم شکل و دسته بندگی آن بر اساس طرح تحقیق است اما در فیش نویسی صنعتی جست و جو در کتابخانه و سایت های الکترونیکی و یادداشت برداری تخصصی است.
وی به یادداشت برداری تخصصی با نرم افزار پژوهیار پرداخت و گفت: نرم افزار قدرتمند برای گردآوری و طبقه بندی و فراخوانی اطلاعات و جست و جوی در آنها است که یکی از نرم افزارهای پژوهشی مناسبی در امر پژوهش است.