در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه های علمیه خواهران استان البرز مراسم رونمایی از کتاب های «تحلیل ماهیت و هدف زندگی دنیوی از دیدگاه علامه طباطبایی» و «کارکرد اجتماعی انتظار حضرت مهدی (عج) » نوشته الهه کابلی ، محقق و پژوهشگر و استاد حوزه علمیه روز یکشنبه 21 آذر در سالن اجتماعات آستان مبارک امامزاده حسن علیه السلام کرج برگزار شد.
در ابتدای این مراسم الهه کابلی درباره کتاب کارکرد اجتماعی انتظار حضرت مهدی (عج) بیان داشت: همان طور که عظمت وجودی و شخصیت والای حضرت مهدی علیه السلام ابعاد مختلف دارد و هر گروه از مردم فراخور نیازی که احساس می کنند به آن می پردازند انتظار نیز به عنوان یک نیروی محرک و یک پتانسیل قوی پاسخگوی نیاز بشر امروز می باشد و کارکرد انتظار همه عرصه های فردی، اجتماعی انسان منتظر را پوشش می دهد.
وی ادامه داد: هر نظام اجتماعی و هر نظام دینی برای بقاء و استمرار و پویایی خود به عنصری به نام امید به آینده نیاز دارد این عنصر اعتقاد به وجود و ظهور مصلح جهانی در تمام ادیان بشری گره خورده است. در اسلام اعتقاد به مهدویت روحیه امیدواری در تمامی مسلمانان تجلی کرده و همواره انسان های منتظر چشم انتظار روزها و آینده ای روشن هستند.
وی با اشاره به اهمیت این موضوع، اظهار داشت: انتظار یک ریشه عمیق در فرهنگ اسلامی دارد که می تواند تحولی شگرف در اندیشه و روح منتظر ایجاد کند و از آنجا که این موضوع به وظایف آحاد مردم به عنوان منتظران حضرت می پردازد بسیار حائز اهمیت است.
استاد حوزه علمیه تاکید داشت: کتاب تدوین شده در پی بیان کارکردهای فرهنگی و سیاسی انتظار است چرا که انتظار فرج، چونان منشوری چند ضلعی است که زاویه های متعدد دارد و نسخه شفابخش دردهای اجتماعی و فردی امروز جامعه ما است.
وی با اشاره به کتاب «تحلیل ماهیت و هدف زندگی دنیوی از دیدگاه علامه طباطبایی» و ضرورت پرداخت به این موضوع گفت: در کنار جواب های بسیار زیاد فلسفی و دینی در شرق و غرب که به این مساله داده شده ارائه پاسخی نو بر اساس نظریه اعتباریات که از نوآوری های علامه طباطبایی است و نظر به ولایت در قرآن و عرفان اسلامی که دیدی جامع به انسن دارد، ضرورت پرداختن به این امر را آشکار می کند.
کابلی در ادامه افزود: روش کار در این کتاب این است که ابتدا نظریات مشهور در مورد معنای زندگی تبیین و تحلیل شوند و سپس با توجه به نظریات علامه طباطبایی در مورد وضعیت انسان در مرحله زندگی دنیوی و مقام ولایت، ماهیت و هدف زندگی دنیوی از دید ایشان بیان شود.
وی درباره معنای زندگی که یکی از بحث برانگیزترین مسائل انسان است در کتاب خود اشاره کرد و بیان داشت: مساله معنای زندگی از گذشته محل بحث و بررسی اندیشمندان بسیاری بوده است و متفکران تمامی علوم درباره ی معنای زندگی سخن گفته اند اما در جهان معاصر با توجه به افزایش روزافزون اندیشه پوچ گرایی و تفکر نیهلیستی، لزوم پرداختن به این بحث از جایگاه خاصی برخوردار است.
کابلی ادامه داد: اینکه آیا معنای زندگی را با خود به همراه دارد یا اینکه صرفا پوچ و بی هویت است و اگر معنا دار است، چه چیز یا چه چیزهایی به آن معنا می دهد و آیا معنای زندگی را باید از نگاه دینی بررسی کرد یا اینکه بدون توجه به دین نیز می توان زندگی را معنا کرد؛ از جمله پرسش هایی مهمی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است.
وی با اشاره به اهداف نگارش این کتاب اظهار داشت: با توجه به اندیشه مخرب پوچ گرایی که در برابر معنای زندگی روز به روز در حال پیشرفت است، پرداختن به مقوله معنای زندگی به عنوان نیازی اساسی مطرح می شود.
استاد حوزه علمیه افزود: در جهت پاسخگویی به مهم ترین دغدغه آدمی و جلوگیری از افتادن در ورطه پوچ گرایی این کتاب درصدد این است که به تبیین آراء علامه طباطبایی بپردازد و عناصر قرآنی و مبانی فلسفی ایشان را در باب معناداری زندگی تبیین نماید و بدین ترتیب بابی را در معنادار ساختن زندگی بگشاید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مطالعه آثار علامه طباطبایی به این نتیجه می انجامد که وی معنای زندگی را برگرفته از نظام متقن و احسن آفرینش می داند که فهم و باور به این نظام از طریق اذعان به وجود خدا و معاد و تامل در صفات خدای متعال ممکن است و پیامبران الهی و سخن وحی با همه ابعادش با طرح آموزه های تجربی، فلسفی، عرفانی و .. درصدد شناساندن این نظام احسن و تثبیت آن در باور آدمی هستند که نتیجه آن احساس معناداری حیات در انسان است.
در پایان این مراسم، سرکار خانم رضازاده، مدیریت حوزه علمیه کوثر فردیس، با اهدا تقدیرنامه و هدیه از نویسنده این دو اثر تقدیر کردند.