نشست علمی “جایگاه پژوهش در پیشبرد اهداف علمی جامعه” در اختتامیه دومین جشنواره اندیشوران کوثر علامه حلی مدرسه ای در روز دوشنبه 18 مهر در سالن اجتماعات مدرسه علمیه عالی کوثر با حضور اساتید و طلاب برگزار شد.
دکتر رضازاده، مدیریت مدرسه علمیه عالی کوثر، با بیان این که جشنواره علامه حلی بستری برای تقویت روحیه پژوهش در بین طلاب است، گفت: جشنواره علامه حلی به منظور تجلیل از محققان جوان حوزوی صورت می گیرد و زمینه ساز شناسایی نخبگان حوزوی و حمایت از آنان می باشد.
وی ادامه داد: این جشنواره با هدف تقویت نگارش آثار علمی، افزایش رقابت طلاب در عرصه های علمی، زمینه سازی گرایش طلاب به مباحث تخصصی و جهت دهی فعالیت های پژوهشی طلاب به سمت نیازهای پژوهشی حوزه می باشد.
استاد حوزه علمیه استان البرز با بیان این که اگر به تعریف تحقیق و پژوهش دقت کنیم درمی یابیم که بحث تحقیق به حوزه های متعددی از علوم مرتبط است، اظهار داشت: تعریف حقیقت برای کسانی که در فضای علمی فعالیت دارند از اهمیتی فوق العاده برخوردار است چرا که تمام هدف طالب علم، رسیدن به حقایق است.
وی با اشاره به این که یک تفکر وقتی حقیقت دارد که محتوای ذهن، تجلی یک موجود خارج از ذهن باشد، ابراز داشت: اگر آنچه در ذهن ماست با قوانین خلقت و معادلات آن منطبق نباشد حق نیست و باطل است چرا که ذهن ما یک تصوری برای خودش ایجاد کرده که فقط در محدوده همین ذهن فایده دارد و خارج از ذهن ناکارآمد است.
دکتر رضازاده با اشاره به این که علم، الفاظ و عبارات نیست بلکه حقایقی است که در نفس احساس می شود، بیان داشت: برای دستیابی به علم باید به مشاهده و تحلیل پرداخت و آنچه مهم است دست یابی به تحلیل ها است که در نتیجه آن لمس و احساس واقعیت در نفس ایجاد می شود، از این رو اگر قدرت تحلیل نداشته باشیم نمی توانیم به حقایق دست پیدا کنیم.
وی در پایان با اشاره به روایت امام علی علیه السلام که می فرمایند: ما العِلْمُ اِلّا مَا حَوَاهُ الصَّدْرُ، علمی واقعی و مفید است که در درون انسان لمس شود و فقط ذهنی نباشد، خاطرنشان کرد: محتویات ذهن تابع اراده ما هستند و اگر انسان خود را با این عالم (خارج از ذهن) هماهنگ نکند وجودش به خطر می افتد بنابراین باید به این مساله توجه داشت.
گفتنی است در پایان این مراسم از نفرات برگزیده جشنواره علامه حلی مدرسه ای تقدیر بعمل آمد.
نفر اول سرکار خانم:الهه حقیقی با عنوان مقاله : بازخوانی انگیزه های ایجاد وحدت و راهکارهای آن در اندیشه امام خمینی (ره)
نفر دوم سرکار خانم راحله اینانلو با عنوان مقاله : راهکارهای رضایتمندی از زندگی در پرتو قرآن و حدیث
نفر سوم سرکار خانم پرستو رحیم دوست با عنوان مقاله: چگونگی افزایش مشارکت افراد جامعه در سیاست از منظر آیات و روایات
شایسته تقدیر سرکار خانم زهرا لری گشت با عنوان مقاله: عوامل بروز خسران از منظر آیات و روایات