اختتامیه جشنواره حیا، آرامش ، امنیت ، تعالی با حضور اساتید و طلاب در 31 شهریور در سالن اجتماعات حوزه علمیه کوثر برگزار شد.
خانم ادیب، مدیریت حوزه علمیه کوثر در ابتدای این جشنواره، بیان داشت: طلبه به معنای طالب عالم است لذا هر طلبه ای باید با علم و آگاهی و تحقیق و تلاش مستمر به دنبال درک معارف الهی باشد.
وی به ضرورت پژوهش و تحقیق در حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: باید فرهنگ تحقیق و پژوهش میان طلاب فراگیر و نهادینه شود چرا که پژوهش یک اصل اساسی برای رشد و شکوفایی طلاب است.
مدیریت حوزه علمیه کوثر شهرستان فردیس با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر تولید متن های فاخر اشاره کرد و عنوان داشت: زنان جامعه ما با حفظ حیا و حجاب توانسته اند در تمام عرصه های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی نقش مهمی داشته باشند و با تولید متن های فاخر کارهایی را انجام دهند که قبل از آن برایشان مقدور نبود.
وی در پایان با اشاره به نقش حیا در جامعه گفت: جامعه ای که حیا و عفت در آن گسترش پیدا کند جامعه سالم و جامعه ارزشی خواهد بود و نقش موثری در آرامش و امنیت در جامعه دارد.
خانم جمشیدیان، معاونت فرهنگی حوزه علمیه کوثر در ادامه این برنامه ضمن اشاره به مفهوم حیا، اظهار داشت: حیا امری فطری و آمیخته با خلقت انسان است و وجه امتیاز انسان بر دیگر مخلوقات محسوب می شود.
وی به جایگاه و اهمیت حیا در نظام تربیتی اسلام اشاره کرد و گفت: خداوند در قرآن کریم قبل از آنکه مردم را به ترس فراخواند به حیا فراخوانده است از این رو از عوامل موثر در حفظ پاکدامنی در اجتماع صفت شرم و حیا است که هر چه حیا بیشتر باشد اجتناب از کارهای خلاف شرع بیشتر خواهد بود.
خانم جمشیدیان با بیان این که عفت به معنای خودنگهداری است، یادآور شد: عفت پدیده ای در نفس است که به وسیله آن از غلبه و تسلط شهوت جلوگیری می شود از این رو می توان گفت عفت یکی از ثمرات حیا است.
وی با اشاره به نقش آرامش و امنیت در جامعه اظهار داشت: یکی از نیازهای اساسی هر جامعه ی انسانی که باعث نظم و بقا آن جامعه می شود امنیت اجتماعی است که باعث رفع تهدیدها و کسب فرصت ها و تضمین ارزش ها خواهد بود.
معاونت فرهنگی حوزه علمیه کوثر در پایان خاطرنشان کرد: مهم ترین رکن و آرامش دهنده ی خانواده، زن است که با حفظ حیا و عفت در برخورد با مردان و نامحرم در اجتماع می تواند امنیت و آرامش را به جامعه اهدا کند.
خانم کرکه آبادی معاونت پژوهش حوزه علمیه کوثر در ادامه این برنامه به اهداف جشنواره اشاره کرد و گفت: اشاعه و ترویج فرهنگ حیا در جامعه، افزایش آرامش در جامعه در سایه گسترش فرهنگ حیا، ترویج امنیت فردی و اجتماعی در سایه گسترش فرهنگ حیا از اهداف مهم این جشنواره بود.
وی با بیان این که شناخت صحیح این مساله که حیاء نقش بسیار اساسی در ایجاد امنیت و آرامش در جامعه دارد یکی از دلایل برگزاری جشنواره است، اظهار داشت: جشنواره حیا، آرامش ، امنیت ، تعالی در دو قالب پژوهشی و فرهنگی برنامه ریزی شد و در سه کمیته اجرایی، علمی، داوری شروع به فعالیت کرد.
خانم کرکه آبادی عنوان داشت: 69 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود که از این تعداد 26 اثر پذیرفته شد و در نهایت 3 اثر برتر شناخته شد که ضمن قدردانی و ارائه تقدیرنامه، هدایایی برای آنان در نظر گرفته شد.